Hopp til hovedinnhold
Geografi

Klimaendringer - konsekvenser og tiltak

Oppsummering:

Klimaendringer - konsekvenser og tiltak

 • Konsekvenser av klimaendringer

  Parisavtalen er en internasjonal avtale som skal sørge for at verdens land klarer å begrense klimaendringene og temperaturstigningen. Hvilken grense for temperaturstigning ble bestemt?

  Hva kan vi vente oss ved en temperaturstigning på 2 °C? Beskriv noen konsekvenser. Hva kan vi vente oss ved en temperaturstigning på 3 °C? Hva med 4 °C?

  Tilbakekoblinger i naturen fører til at temperaturstigningen forsterkes, altså at temperaturen stiger enda mere. Beskriv to slike tilbakekoblinger.


 • Lokale konsekvenser av klimaendringer

  Velg ditt hjemfylke og se først under Kort oppsummert. For å se forventet temperaturstigning og nedbørsmengder, klikker du deg inn på klimaprofilen (klikkbart felt over Kort oppsummert) og bla deg nedover til du kommer til avsnittet om temperatur og nedbør. Hva kan ditt hjemfylke vente seg?

  Undersøk også minst to fylker i andre deler av landet og sammenlign med det du kom frem til for ditt hjemfylke. Dersom du bor i innlandet undersøker du et fylke ved kysten, og omvendt dersom du bor ved kysten. Bor du i Nord-Norge, sammenligner du også med et fylke i Sør-Norge, og omvendt. Noter hvilke fylker du har valgt og si litt om hva disse fylkene kan vente seg.


 • Hva kan vi gjøre?

  Hvilke tiltak vil du foreslå for å begrense fremtidens klimaendringer?

  Se denne videoen (3.36 min). Foreslo du noen av tiltakene som foreslås her? 


Åpne som PDF